Couscous


Ingrediënten:

500 gram mager lamsvlees

4 uien

olijfolie

1 paar takjes koriander

½ envelopje saffraan

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkuma

2 maggiblokjes

2 blikjes tomatenpuree

2 koolraapjes

2 winterpenen

1 courgette

1 kleine pompoen

½ witte kool

500 gram tomaten

250 gram tuinbonen (diepvries)

1 bosje peterselie

 

Bereidingswijze:

Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Verwijder eventuele vetrandjes of stukjes vet.

Maak de uien schoon en snijd ze klein.

Verwarm in een braadpan of de onderste pan van een couscouspan 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees bruin. Voeg de uien, peper, en de kruiden toe en bak nog 1 minuut mee.

Giet er 1 dl warm water,bij met maggiblokjes en de tomatenpuree. Laat het vlees afgedekt, met een sudderplaatje onder de pan, ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.

Intussen de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng er 1 eetlepel vloeibare margarine uit een fles of olie door. Doe de couscous in de andere pan en plaats hem op de pan met vlees en groente. Stoom de couscous mee.

Maak de rest van de groente schoon. Snijd alle groenten in gelijkmatige stukken.

Voeg de stukken pompoen en daarna de tuinbonen toe aan het vlees. Dan de courgette en als laatste de tomaten.

Meng de gestoomde couscous nogmaals met een lepel margarine uit een fles. Laat het gerecht nog 25 minuten afgedekt sudderen.

Knip in een kopje peterselie of koriander grof en strooi dit voor het opdienen over de couscous.

 

Tips

• Gebruik olie of vloeibare margarine. Deze producten bevatten veel Onverzadigde vetten en die zijn Oké.

• Maggiblokjse en bouillontabletten bevatten veel zout. Voeg dan geen extra zout toe aan het gerecht.