Gehaktballetjes


Ingrediënten:

 

1 kg tomaten

2 uien

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 bosje peterselie (vers)

500 gram mager lamsgehakt

½ theelepel koriander

½ theelepel komijn

½ theelepel paprikapoeder

1 theelepel ras-el-hanout (kruidenmengsel)

2 eetlepels olijfolie

1 klein blikje tomatenpuree

 

Bereiding

Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Snijd de tomaten in stukken.

Maak de uien en de knoflook schoon. Rasp 1 ui fijn en snijd de andere uien en de knoflook in snippers.

Was de peterselie en snijd het klein.

Vermeng het lamsgehakt met de geraspte ui, de koriander, de komijn, het paprikapoeder, de ras-el-hanout, een handje gehakte peterselie, zout en peper. Rol er kleine balletjes van.

Verwarm de olie in een braadpan en doe de gesnipperde uien en de knoflook erin, de gehaktballetjes, en meer peterselie erbovenop. Voeg de tomaten toe. Deksel erop en in 15 minuten gaar laten stoven.

Serveer de gehaktballetjes in de saus met Marokkaans bruin brood en een groene salade.

 

Tips

• Gehakt bevat altijd vrij veel vet. Gebruik voor de bereiding weinig olie of margarine. Meet de olie of vloeibare margarine af met een eetlepel. Per persoon is 1 eetlepel voldoende.

• Bruin en volkorenbrood bevat meer vitamines, mineralen en vezels dan witbrood. Kies daarom voor volkoren- of bruinbrood.

 

Marokkaanse keuken
Lamsvleesballetjes met saus, gerecht uit de marokkaanse keukenGehaktballetjes Lamsgehaktballetjes in tomatensaus. Lekker met een groene salade.

Koken - leefstijl - diabetes

Je kunt de kans op diabetes verkleinen! Doe de Diabetes Risicotest