Tajine

 

Ingrediënten:

3 uien

3 teentjes knoflook

250 gram bospeen

3 eetlepels olijfolie

1 hele kip in vieren gesneden

½ theelepel koriander

½ theelepel korianderpoeder

½ theelepel gemberwortel

½ theelepel saffraan

½ theelepel kurkuma

½ theelepel gemberpoeder

100 ml bouillon

½ citroen

4 aardappelen (vastkokend)

250 gram doperwtjes uit de diepvries

 

Bereidingswijze

Maak de uien, de knoflook en de wortels schoon. Snijd de uien en de knoflook in snippers en de wortels in reepjes.

Haal het vel van de kipstukken en verwijder vetstukjes.

Verwarm de olijfolie in de tajine en bak hierin de kipstukken gedurende 10 minuten aan alle zijden bruin. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de kruiden.

Neem de kipstukken uit de tajine en stoof in dezelfde olie de ui, de knoflook en de wortel. Voeg de tomatenpuree, de rest van de specerijen en een snuifje zout toe.

Leg hierop de stukken kip en overgiet met de kippenbouillon en wat citroensap. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Voeg de stukken aardappel en de doperwtjes toe aan de kip. Laat het gerecht nog een kwartiertje sudderen.

Meng er eventueel kleingesneden peterselie en wat olijven door.

Eet er bruin brood en een salade bij.

 

Tips

Eet per dag minimaal 200 gram groente. Groenten uit blik of de diepvries zijn ook een goede keuze. Eet bij de tagine nog een salade van tomaten en komkommer of voeg wat extra groente toe aan de tagine.

Bruin en volkorenbrood bevat meer vitamines, mineralen en vezels dan witbrood. Kies daarom voor volkoren- of bruinbrood.

 

Marokkaanse keuken
Tajine met kip, gerecht uit de Marokkaanse keukenTajineHeerlijk kip stoofgerecht met groenten.

Koken - leefstijl - diabetes

Je kunt de kans op diabetes verkleinen! Doe de Diabetes Risicotest