Köfte

 

 

Ingrediënten:

Voor 4 - 5 personen

1 ui

1 teentje knoflook

500 gram mager runder- of lamsgehakt

3 eetlepels paneermeel of een stuk (oud) brood

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel piment

2 eetlepels gehakte peterselie

1 tl cayennepeper

1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

Maak de ui en de knoflook schoon. Rasp de ui en de knoflook in een grote schaal. Voeg het gehakt en de rest van de ingrediënten met wat zout toe en kneed dit goed door elkaar.

Vorm er kleine balletjes van en druk ze plat.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kofte in 10 minuten gaar en bruin.

Eet er een salade van tomaat, komkommer, paprika, sla en ui en bruin brood bij. U kunt er ook voor kiezen om er nog een salade met wortel bij te maken.

 

Tips

• Eet per dag per persoon 200 gram groente en 2 stuks fruit. Groenten uit blik of de diepvries zijn ook een goede keuze

• Bruin en volkorenbrood bevat meer vitamines, mineralen en vezels dan witbrood. Kies daarom voor volkoren- of bruinbrood.

Turkse keuken
Köfte, gerecht uit de Turkse keukenKöfteGehaktballetjes met heerlijke kruiden en specerijen geserveerd met een salade.

Koken - leefstijl - diabetes

Je kunt de kans op diabetes verkleinen! Doe de Diabetes Risicotest