Bakkeljauw met khora en rijst
Voor 4 personen
Ingrediënten voor de bakkeljauw:
250 gram bakkeljauw
1 ui
1 á 2 teentjes knoflook
3 Spaanse pepers of 1/2 madam jeannet
2 eetlepels olie
Voorbereiding voor de bakkeljauw:
Week de bakkeljauw enkele uren in ruim water, spoel de vis af en haal de achtergebleven schubben eraf. Kook de bakkeljauw 10 minuten in vers water. Laat de vis uitlekken en afkoelen en pluis de bakkeljauw daarna in kleine stukjes.
Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd het in snippers.
Maak de pepers schoon en snijd ze klein.
Bak de ui 3 á 4 minuten in een het pan met olie tot ze glazig worden, voeg dan de pepers en de knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de bakkeljauw toe en blijf roeren en bak deze 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg wat water toe als de bakkeljauw aan de pan dreigt te gaan kleven.
Ingrediënten voor de khora
1 pompoen
1 ui
2 tomaten
2 eetlepels olie
zoetstof
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in stukken. Schil de stukken pompoen en verwijder de pitten. Snijd de stukken pompoen eventueel kleiner.
Maak de ui schoon en snijd hem klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de pompoen en de tomaten toe en doe een deksel op de pan. Stoof de groente in ca. 20 minuten gaar.
Maak de pompoen op smaak met een beetje zout en zoetstof.
Rijst:
1 - 2 kopjes zilvervliesrijst
1 - 2 kopjes witte rijst
Doe de 2 rijstsoorten in een zeef en was de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Tips
• Eet er eventueel nog en salade of bijvoorbeeld gekookte snijbonen bij. Groenten uit blik of de diepvries zijn ook een goede keuze.
• Suiker levert veel calorieën. Zoetstof levert geen calorieën en kan heel goed suiker vervangen.