Visstoofpot
Voor 4 personen
Ingrediënten voor de vis in tomatensaus:
3 uien
4 teentjes knoflook
4 - 5 gedroogde chili's
4 stukken witte vis (elke witte vis is mogelijk) vers of uit de diepvries
2 eetlepels olie
250 gram gesneden groente: bijv. prei, kool en wortel
1 blik tomatenblokjes of 1 pakje gezeefde tomaten
2 blikjes tomatenpuree
150cc visbouillon of fond
Bereidingswijze
Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Verwijder eventueel de pitjes uit de chili's.
Mocht je ingevroren vis hebben, laat deze dan net niet helemaal ontdooien. Snijd de vis in blokjes (dat gaat gemakkelijker als het nog een beetje bevroren is).
Verwarm de olie en fruit de uien hierin zacht. Voeg hierna de gesneden groente en de knoflook toe. Bak dit alles even door en voeg dan de chili's, de tomatenblokjes met het sap en de tomatenpuree toe.
Giet de visbouillon er bij. Schep de blokjes vis door de saus en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Kook ondertussen de rijst om bij het gerecht te serveren en maak de amsoi of een lekkere seizoenssalade.
Rijst:
1 - 2 kopjes zilvervliesrijst
1 - 2 kopjes witte rijst
Doe de 2 rijstsoorten in een zeef en was de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Amsoi:
Amsoi (een neefje van paksoi) is een bladgroente, die slinkt bij de bereiding. Roerbak de groente kort in 1 eetlepel olie om de bladeren knapperig en stevig te houden. Reken 400 g amsoi per persoon voor 2 ons groenten op het bord. U kunt de amsoi ook combineren met andere groenten zoals paprika en taugé. Of andere groenten die u lekker vindt.
Tips
• Eet per dag 200 gram groenten en 2 stuks fruit. Groenten uit blik of de diepvries zijn ook een goede keuze
• Zilvervliesrijst bevat veel meer vitamines, mineralen en vezels dan witte rijst. Vervang de witte rijst helemaal door zilvervliesrijst of neem half zilvervliesrijst en half witte rijst.