Wortelsalade
Voor 4 personen
Ingrediënten:
handje rozijnen
600 gram wortelen (of 500 gram kant en klaar geraspte wortel of worteljulienne)
ca. 4 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding:
Was de rozijnen en laat ze even in warm water wellen.
Maak de wortelen schoon en rasp ze grof. Meng de geraspte wortelen met de rozijnen en sinaasappelsap. Voeg eventueel wat klein geknipte bieslook toe.
Extra tips
• Geraspte kaas is vaak volvette 48+ kaas gemaakt van volle melk. Dit is erg vet. Gebruik in plaats hiervan de magere of halfvolle varianten als 20+ of 30+ kaas.
• Frisdrank bevat veel suiker. Van teveel suiker wordt u te dik. In de video geven we voorbeelden van wat u in plaats van frisdrank kunt drinken als light dranken, water of water met een beetje siroop.
Andere makkelijke alternatieven
Visstoofpotje met volkorenmacaroni
Voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram volkorenmacaroni
2 eetlepels olie
400 gram witte kool
1 blik tomatenblokjes
300 gram vis uit de diepvries als koolvis of kabeljauw
Bereiding:
Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de olie en roerbak hierin de kool een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit heet worden. Leg de vis erbij en laat de vis in ca. 8 minuten gaar worden. Maak op smaak met een beetje zout en peper.
Wrap met gehakt en groenten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
8 wraps
1 blik sperziebonen
1 blik kidneybonen of bruine bonen
1 blik mais
250 gram mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
Bereiding:
Laat de sperziebonen, de kidneybonen en de mais uitlekken.
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Doe daar de tomatenblokjes, de mais, sperziebonen en kidneybonen bij. Laat het goed warm worden. Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vul de wraps met het gehakt- en groentenmengsel.